Pohjaksi tein perus sokerikakku / kääretorttupohjan
3 munaa
1 dl sokeria
1 1/4 vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Munat ja sokeri vaahdoksi
2. Jauhot sekasin
3. Lisää jauhot taikinaan
4. Paista taikina voidellussa piirakkavuoassa 5-7 min 225 asteessa uunin keskitasolla
2 dl kuohukermaa
1dl sokeria
1 pss vadelmia
puolikas sitruunan mehu
1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
3. Yhdistä vaahdot ja lisää puolikkaan sitruunan mehu
Laita täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle ja laita vadelmat päälle. Voit jättää vadelmatortun tekeytymään jääkaappiin yön yli tai nauttia samantien kuten me malttamattomat.
Aurinkoa ja vadelman makuista keskiviikkoiltaa! Kokeilkaa ihmeessä tehdä tuota.
Ihanan näköistä! Mä innostuin myös leipomaan alkuviikosta, väsäsin raparperi-marenkipiiraan. Tänään oli pakko testata mustikoilla ja vadelmilla... Tällä kertaa vatkasin marenkia niin antaumuksella, että siitä tuli piiraan pinnalle rusehtava kuivettuneen näköinen pinta. Kiva. Miten se voiskin sillon ekalla kerralla mennä niin nappiin... beginner´s luck? :D
VastaaPoista